2016/05/15

Könyvajánló: Fehér György - Utazás Parkinzóniába

Nem megszokott módon ebben a blogban, és ugyancsak kivételesen még elolvasása előtt, egy tv-s riport és egy weboldal alapján ajánlom egyik sorstársam, Fehér György újságíró-író, 2015-ben megjelent "Utazás Parkinzóniába" című könyvét....

Az alább linkelt tv riport kicsit sarkít, és számomra kissé fura mód kiemeli - mintegy diszkriminálja a többi Parkinsonost -, tudatosan előtérbe helyezi a riportalanyként megszólaltatott "fiatal értelmiségi" beteget. Ezzel szemben saját megtapasztalásból tudva levő, hogy a Parkinson kór ugyanolyan borzasztó fiatalon, mint idősebb korban, és utóbbi esetén sem természetes, megszokható velejárója a kornak, valamint eme szörnyű kór még csak nem is tesz különbséget a betegek IQ-ja alapján... 

Mindezek ellenére biztosan "érdekes" lehet majd "hiteles beavatottként" olvasni, mára egyik lassan 20 éve Parkinson beteg sorstársunk "naplóját", amely előre láthatólag ördögi módon hasonlít a saját meg nem írt "naplóm"-ra (IS).

(Megjegyezném, 2011-ben, a DBS műtétem után/előtt kapott "Mély agyi stimuláció - Betegtájékoztató" című könyv bevezetőjében, Dr. Kovács Norbert, Dr. Balás István és Dr. Nagy Ferenc neve mellett felbukkan a szóban forgó könyv (Utazás Parkinzóniába) szerzőjének, Fehér Györgynek a neve is...)


lásd még:
 
Fehér György: Utazás Parkinzóniába  

Ez úton is – ismeretlen sorstársként – gratulálok a könyvhöz, és további kitartást kívánok a betegséggel folytatott harchoz Fehér Györgynek és kedves családjának! 

A Parkinzóniai utazást ajánlom minden kedves érdeklődő számára.

Üdv! BenMar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése