2015/04/11

2015. április 11.


A Magyar Költészet Napja! + Parkinson-betegegek Világnapja + Márai Sándor Születésnapja


Tegnap este mintegy ellentételezve a hűvös termet "családias légkörben", vers-maratonnal ünnepeltük Gellénházán a Művelődési Házban a számomra (a három születésnap kapcsán triplán is) különösen fontos április 11.-i költészet napját.

A "családon" természetesen a saját családom ünnepségen megjelent tagjain kívül a kedves gellénháziakat, a munkahelyem képviseletében: a helyi általános iskola tanárait, tanulóit, a magyar embereket (gyermekeket, felnőtteket, hölgyeket, urakat), valamint a sorstársaimat, végül, de nem utolsó sorban az életünket nagyban befolyásoló VERSEKET és a ZENÉT is egyaránt értem! 

Nem feledkezve meg azon nem régiben elhunyt gellénházi, kedves hölgyről ( Kulcsárné Kovács Anikó) sem, akinek most - az elmúlt évekkel ellentétben  - nem hallhattuk sajnos a tisztán csengő vidám énekhangát! 

Egyúttal köszönöm Hangya Bélának és nagyszerű zenésztársainak - a Fehér Holló együttesnek - , hogy egyik versemet (Szívem dala) zenei gúnyába bújtatták! Rendkívül megtisztelő egyben örömteli érzés volt a számomra hallgatni a színvonalas játékukat!

Köszönöm mindenkinek, akik megtisztelték és egyben verseléssel, zenés előadással (a Fehér holló mellett Ádám József Takács​ ) vagy egyszerűen jelenlétükkel hozzájárultak az ünnepi est fényének emeléséhez!

Egy - azt gondolom, aktuális - versemmel szeretném a mai piros betűs ünnepnapra ráirányítani a figyelmet!

BenMar: Három a Magyar Igazság 

Három a Magyar Igazság és
egy…!  Tudod? a Ráadás!
Életre halál?... Születés!
Vajon van Feltámadás?

Három a Magyar Igazság és
egy…! Tudod? a Ráadás!
Hogy egyedül vagy? Tévedés!
Itt vagyok, mint bárki más!

Három a Magyar Igazság és
egy…  Tudod? a Ráadás!
Jó volna már az ébredés!
Bűn a tétlen álmodás!

Három a Magyar Igazság és
egy…  Tudod? a Ráadás!
Három? Még a négy is kevés!
Kell az Összetartozás!



Üdv!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése