2013/05/15

Nyaki gerincsérv..... a'la Carte

A változatosság néha nem gyönyörködtet.. .:(

Mostanában sajnos kevés idő jut a blogírásra, meg úgy általában az írásra, ugyanis a feleségemnél pár hete kiderült, egy (helyesebben kettő) orvosi vizsgálatot követően, amikor azt gondoltuk, gondolták, „csupán elfeküdte a nyakát”, hogy  nyakcsigolya sérv okozza a hatalmas fájdalmait és a részbeni mozgásképtelenségét; nem pedig az első ortopéd orvos és a második éppen akkor ügyeletes neurológus ránézéses (röntgen - MRI - nélküli) vizsgálatai által felállított (az említett orvosok szerint) neurológiai tüneteket nem mutató, izomeredetű elváltozás….. így a házimunkának a jó része két fiamra és rám hárult. Amit persze mindhárom férfi-ember szívesen bevállal, ha arról van szó, de azért abban mindhárman egyetértettünk: ezzel csak az a bibi hogy, az anya betegsége miatt történik a szerepcsere és az nem teszi örvendetessé a segítség érzését egyikünkben sem.. (ez itt egy rossz kedvű szmájli helye!)

Bár nem áll szándékomban, de még mielőtt átváltanék a „Parkinson kór és a DBS” témáról a gerincoszlop csigolyáinak rendellenességei és gyógymódjai betegszemmel” címet viselő blog írására, azonban annyit a saját tapasztalatok alapján előzetesen el tudok már mondani, hogy a gerincoszlop nyaki csigolyáinak porckorong sérve (hasonlóan bármely más gerincoszlopi csigolyát érintő sérvhez: a lágy felépítésű porckorong kitüremkedése két egymás melletti csigolyatest között) nem éppen irigylésre méltó fájdalmakkal, - attól függően, hogy a kitüremkedés a gerinccsatorna mely idegrostjait, idegpályáit nyomja - részeleges mozgásképtelenséggel járó iszonyat.

Megjegyzem: Ha az utcán valaki netán az elmúlt hetekben látott egy meglassult mozgású csoszogó, póker arcú férfit és egy fura, a megszokottól eltérő fej és testtartású kedves hölgyet kézen fogva "sétálni" a neurológia felé, akkor azok nagy valószínséggel mi voltunk. (Ide gondoljon mindenki olyan szmájlit, amilyet belátása szerint akar!)

Az eset pikantériája, vagy a sors fintora – kinek ahogy jobban tetszik – hogy ugyanoda a zalaegerszegi neurológiai osztályra, ugyanazon orvosokhoz sőt ugyanabba a szobába került a Hetti, ahova anno én is.  És, ha még mindez kevés akkor azt is elmondom, hogy holnap oda a pécsi klinikára kell mennie vizsgálatra, konzíliumra, ahol engem műtöttek. Ellenben, jelen esetben szeretném, szeretnénk elkerülni a gerinc műtétet!!!!! Nagyon remélem, hogy műtét nélkül is képes lesz teljesen felépülni!

Minden tőlem telhetőt megpróbálok megtenni, hogy  a feleségem nehézségek nélkül átvészelje ezt a nehéz időszakot az amúgy sem könnyű és egyszerű életünkben!   

(Ez itt egy hatalmas mosolyú optimizmust sugárzó szmájli helye a részemről)
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése