2012/07/11

Emberségből és szakmai hozzáértésből: csillagos ötös!


„Kütyü parádé”  - Medtronic

          A nyári „szünidőnek” ( is ) köszönhetően, kissé leült a blogom.  Igyekszem azért - ha nem is túl gyakran -, de friss információkkal életben tartani, mint ahogy engem is segít a mindennapjaim során DBS implantátumom, többek között abban is, hogy ismét - mint annak előtte -, strandra járjak a gyermekeimmel…
         Amiért most ismét klaviatúrát, és nem egy jéghideg sört ragadok ebben a rekkenő hőségben, az az, hogy tegnap egy olyan számomra jelentős eseményen volt szerencsém részt venni a Medtronic magyarországi vállalatának a MEDTRONIC HUNGÁRIA KFT. jóvoltából, amiről úgy érzem, mindenképpen írnom kell.
          Azt gondolom ez a személyes találkozás a Medtronic magyarországi dolgozóival, és nem utolsó sorban azon sorstársaimmal, akiket szintén valamilyen Medtronicos „technikai csoda” tart életben, megerősített abban, hogy igenis érdemes volt bevállalni azt a minimálisnak mondható kockázatot, amit a műtéti beavatkozás jelentett.
          Ez a kötetlen beszélgetés a mellett, hogy megerősített abban, jó döntés minden egyes már  másban reményét veszített beteg ember számára az orvosi tudás és gyógyszeres terápiák mellett, illetve azokat kiegészítve, igénybe venni korunk hatalmas fejlettséget mutató, kevesek által ismert új technikai gépezeteit is, legyen szó Parkinsonról, cukorbetegségről, szívelégtelenségről, gerincproblémákról, epilepsziáról vagy más mozgáskoordinációs zavarról, (hogy csak néhányat említsek a sok közül), egyben újabb motívációt, erőt is  adott a folytatáshoz.
           Mindent összevetve, és minden betegség okozta kisebb-nagyobb múltbéli és jelenlegi problémától eltekintve, de még attól is, hogy a DBS műtét csupán egy terápia kezdete nem pedig gyógymód,  nagyon szerencsés embernek mondhatom magam, hogy egy ilyen ember-beteg központú cég „termékét” (tudom kissé csúnya szó) hordhatom a szívem felett, befolyásolva a talamuszom mozgásközpontjának egyes sejtjeit..
          Ha valaki esetleg nem tudná, a Medtronic-nak köszönhető a 2011-ben beültetett DBS agyi pacemakerem (stimulátorom), amely segítségével szinte újra teljes életet élhetek 42-évesen, leszámítva a kisebb nehézségeket, a Parkinson kórral járó tünetek elviselhető részét.
            Minden felesleges ömlengést félretéve,  ki is használnám az alkalmat a köszönetnyilvánításra a Medtronik minden egyes dolgozója felé, éljenek is bármely pontján Földünknek. Igaz jómagam csupán a lelkes magyar csapatukkal volt szerencsém találkozni, de ez éppen elég is volt ahhoz, hogy megállapítsam: nagyszerűbbnél nagyszerűbb szakemberekkel büszkélkedhet a cégük.
           Kicsit szégyellem is magam a miatt, hogy eddig már mindenkinek, aki részese volt a 2011 szeptember 8.-ai „második születésnapomnak” megköszöntem már  a közreműködését, segítségét és megfeledkeztem a Medtronicról, pedig nélkülük sem jöhetett volna létre az „életmentő” DBS műtétem. Kicsit családtagjuknak is érezhettem magam tegnap.
           Azt gondolom, ezzel minden beteg és sorstársam egyet ért, akiknek bármilyen Medtronic által készített és forgalmazott „kütyü” segíti a mindennapjait, végső soron az életét.

HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM KEDVES MEDTRONIK DOLGOZÓK AZ EMBERSÉGES, LELKIISMERETES MUNKÁTOKAT és JÓ EGÉSZSÉGET, SOK SIKERT KÍVÁNOK  A MUNKÁTOKBAN, A MAGÁNÉLETETEKBEN EGYARÁNT! & köszönöm a meghívást, valamint az érdeklődést a betegeitek iránt!

... és csak bíztatni tudok minden műtét előtt álló vagy éppen arra váró betegtársamat: jó döntés a műtét! (8 éve még azért imádkoztam, ne többet csupán egy napot tudjak még ebben az életben normális ember módjára leélni, ma meg már lassan egy éve szinte görcsöm is alig van)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése