2021/06/04

Martí Zoltán: ISTENNEL A MŰTŐBEN – Interjúkötet Dr. Csókay Andrással

KÖNYVAJÁNLÓ

Martí Zoltán: ISTENNEL A MŰTŐBEN – Interjúkötet Dr. Csókay Andrással

Az elmúlt napokban – Virágné Sándor Rita jóvoltából (amit ez úton is hálásan megköszönök) - ismét összefutottam egy életrajzi, ám első sorban missziós ihletésű, Dr. Csókay András idegsebész személyes, mély érzésekkel teli életútjának egy kicsi szeletét (ahogy az előszóban írja Martí: „Az interjúkötet nagypapától nagypapáig tart”) bemutató interjúkötettel.
 
A Martí Zoltán által, „Istennel a műtőben” címmel írt „beszélgetőkönyv” végén megszólal a népszerű orvos felesége is, Csókayné Altay Daniellla, valamint néhány családi fotóval is találkozhatunk a kötet legvégén. A könyvben miközben megismerhetjük Dr Csókay András a gondviselő, irgalmas Istenhez, Jézushoz való kezdeti és az idők során kialakult, megváltozott viszonyát, közelségét, többek mellett helyet kap Isten és az orvostudomány jelenkori, egymáshoz való viszonyulása, az elmúlás és halál elfogadásának gondolta, a 10 esztendős gyermek elvesztése okozta családi tragédia illetve utóbbi lelki feldolgozása, a feltámadásban való erős hit, valamint a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásához vezető orvosi missziós út is.
 
„Egy olyan embert ismerhettem meg benne, aki a saját történetét is azért ossza meg másokkal, hogy átadhassa az örömhír üzenetét.” – Martí Zoltán

Üdv! BenMar

Fotó: internet

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése