2014/08/16

Robin Williams kezdődő Parkinson-kórtól is szenvedett

"... a világszerte közkedvelt színész tragikus távozása nyomán mások - bármilyen küzdelmet is vívnak - erőt találnak ahhoz, hogy megkeressék a szükséges törődést és támogatást".

Robin Williams (1951–2014)
Robin Williams öngyilkossága idején józan volt, de a szorongáson és depresszión kívül a korai stádiumban lévő Parkinson-kórtól is szenvedett - közölte a színész felesége, Susan Schneder.
Az özvegy csütörtöki közleménye szerint a világsztár "még nem állt készen arra, hogy a nyilvánossággal is megossza küzdelmét a Parkinson-kórral". A hétfőn elhunyt 63 éves filmcsillag korábban többször is nyíltan beszélt alkohol- és drogproblémáiról, de a degeneratív idegrendszeri betegségéről soha nem tett említést.

A közleményben az özvegy reményét fejezi ki, hogy a világszerte közkedvelt színész "tragikus távozása nyomán mások - bármilyen küzdelmet is vívnak - erőt találnak ahhoz, hogy megkeressék a szükséges törődést és támogatást". A közlemény szerint Robin Williams szerettei "vigaszt találnak a szeretetnek és csodálatnak abban az áradatában, amely az által megérintette milliók részéről nyilvánul meg".
 

Az Oscar-díjas színészt hétfőn találták holtan otthonában


Múltba veszett jelen

Elfogy az út a lábam alatt.
Átléptem újra a nagy határ-falat,
mit agg múltam tán’ ferdén húzott
fel magasra… s a rendbe rakott, ám nyúzott...
téglák most haragtól hörögve
zuhannak utánam a mélybe …. mindörökre….

/ Szabó Balázs - Benmar /
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése